Peteršilj

petersiljkodrolistni peteršiljSorta: gladkolistni, kodrolistni
Čas prodaje: junija–novembra
Cena:

 

 

 

 


Kot začimba se uporabljata dve obliki peteršilja: kodrastolistni in gladkolistni peteršilj. Peteršilj vsebuje veliko vitamina C in A ter minerale železo, kalij in kalcij.

 

Prehranski podatki (1 skodelica, 60 g)

Kalorije 22
Maščoba 0,5 g
nasičena maščoba  0,1 g
polinenasičena maščoba 0,1 g
mononenasičena maščoba 0,2 g

Natrij  34 mg
Skupaj ogljikovih hidratov  3,8 g
prehranska vlaknina 2,0 g
sladkorji 0,5 g

Beljakovine  1,8 g

Vitamin A  101 %
Kalcij  8 %
Magnezij  30 mg
Kalij  332 mg

Kalorije iz maščobe  4

 

 

 

 

Vitamin C  133 %
Železo 21 %